Benim Aracım Uno 70SX model enjeksiyonlu’dur.

Aracımı modifiye edeceğim, Halihazırda yaptığım modifiyeler şöyledir:

Bilindiği üzere Unocan’ların SX modellerinde ön iki cam elektrikli üretilmiştir ve yedek parçası yani elektrikli cam mekanizması satılmaktadır, ancak hiçbir Uno üretiminde arka camlar elektrikli olarlak üretilmemiştir, yani elektrikli mekanizma mevcut değildir. Ben arka camlar için Elektrikli cam mekanizmasını el ile ürettim ve sol ön kapıya 4 düğme yerleştirdim, yani benim UnoCan’ımın hiçbir Uno’da olmayan özelliği 4cam elektrikli olması, ayrıca bununla yetinmedim ve 4 cam otomatik modülü taktım ve kumanda’dan aracı kilitlediğimde 4 cam otomatik kapanmaktadır.

Diğer bir özellik ise Uno’larda aynalar içeriden manuel kotrollüdür ve elektrikli ayna üretilmemiştir, yine ben UnoCan’ıma elektrikli ayna (aynı kasa içinde) ürettim ve halihazırda elektriklidir.

Aracıma park sensörüm taktım ve Gerigörüş kamerası taktım.

Elfreni kolunu Megane2 elfren kolu ile değiştirdim, sanki uçak kumanda kolu gibi ilginç ve havalı oldu.

Kapılarda merkezi kilit var ancak her kapıda ayrı modül var, ve sol ön kapı modülünü merkez olarak ayarladım. Nedeni ise, heryerde bahsedeceğim üzere Tofaş fabrikalarında üretilen bu aracın elektrik tesisatı zayıf olup kapılara ayrı kalın kablo ile (+) kablo çektim bu sayede tesisat yanma tehlikesi ortadan kalktı.

5. kapı yani bagaj açma yani kumanda modelini bagaj açmalı tip taktım, bagaj kilidine motor taktım.

İkidebir gevşeyip sönen gösterge ampulleri yerine led döşedim, ayrıca rgb kumandalı yaptım ve istediğim renk veya animasyonlu çalıştırabiliyorum.

Start-Stop taktım. Yanlış duymadınız Start-Stop butonu taktım ve öyle çalıştırıyorum.

Enjeksiyonlu Uno’larda lpg takıldığında, Beyin uyumsuzdur ve çalıma problemleri yaratır, Bunun için Fiat “Bu beni ilgilendirmez, ben bu aracı benzinli tek nokta enjeksiyon ürettim” tavrı içindedir ve herhangi bir çözüm üretmemiştir, halk kendi geçici çözümünü üretmiş olup Beyin sıfırlama ile sorunu geçici olarak çözmektedir, yani beyinin elektriğini kesip tekrar verdiğinizde beyin sıfırlanmaktadır. Ben bunun için bir röle dizisi hazırladım ve bunu lpg anahtarını her benzin konumuna alındığında sıfırlanacak hale getirdim

Yapacaklarım:

Sol aynada üçgen sollama ikaz yakınlık sensörü.

Aynalarda ısıtma.

Düz olan ayna yerine bombeli eni açı aynalar.

Ayna sinyalleri.

Ayna altı led.

Sol kapı Cam kontrolleri için 307cam düğme grubu aldım, aynı zamanda üzerinde ayna kontrolleri mevcut, diğer kapılar uyumlu olsun diye yine 307 tekli düğme aldım ve üzerinde koltutma yeri ile bozuk paralık tabir edilen küçük bölmesi var.

5. kapı yani bagaj açma yani el değmeden ayakla sensörlü veya düğmeli elektrikli bagaj kaldırma sistemi.

Enjeksiyonlu Uno’larda lpg takıldığında, Beyin uyumsuzdur ve çalıma problemleri yaratır, Bunun için Fiat “Bu beni ilgilendirmez, ben bu aracı benzinli tek nokta enjeksiyon ürettim” tavrı içindedir ve herhangi bir çözüm üretmemiştir, halk kendi geçici çözümünü üretmiş olup Beyin sıfırlama ile sorunu geçici olarak çözmektedir, yani beyinin elektriğini kesip tekrar verdiğinizde beyin sıfırlanmaktadır. Ben bunun için bir röle dizisi hazırladım ve bunu lpg anahtarını her benzin konumuna alındığında sıfırlanacak hale getirdim.

Far Led’i

Android Beyin: Şu an tasarımına ve geliştirmesine devam ettiğim Beyin ile Aracın tüm elektrikli kontrollerini, olmayanlarıda elektrikli hale getirip bu Beyin’e bağlıyorum, Android uygulama yazdım ve cep telefonundan veya herhangi bir internete bağlı android cihazdan kontrol edeceğim, Start-stop, Merkezi kilit – alarm, camlar, far yıkama, sisler, aydınlatmalar vs aklınıza ne gelirse!…

Arka Disk Frenler ve elektrikli Park Freni.

Sunroof.

Şu an aklıma gelmeyen başka geliştirmelerim olduğunda yine yazacağım ve işte son sürprizim!::

Fiat Uno Hybrid!… Unocan’ıma arka tekerleklere piyasada zaten mevcut bu tür elektrikli üç tekerlekli araçlarda bulunan motor-dişli sitemini montaj edeceğim ve Akü’leri pek kullanılmayan Bagaj’a yerleştireceğim.

Zaten hafif olan UnoCan’a yakışır. E! Daha Ne Olsun!….

Kategoriler: Fiat Uno

0 yorum

Bir yanıt yazın

Avatar placeholder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir